Trendy

ZEN…
NU MEER DAN OOIT

Na de hectische periode van de voorbije maanden, hebben we allemaal nood aan rust. En dat komt goed uit: want als het op interieurdesign aankomt, is 'zen' dé trend van 2021.

L'Air du Temps

We hebben de afgelopen maanden behoorlijk wat tijd thuis doorgebracht. Die periode heeft ons allemaal doen inzien hoe belangrijk het is dat je huis een plek is waar je volledig kan ontspannen en herbronnen. In een rustgevend interieur. Het lijkt wel alsof ontwerpers een glazen bol hebben. Want de kleuren, vormen en materialen die in 2021 in de mode zullen zijn in de badkamer, zijn erop gericht om je helemaal zen te doen voelen.

Ultra Cadra
Instinct LUV

Strak en licht

Een sereen interieur is bovenal minimalistisch. Is een kamer rommelig en volgepropt, dan zijn er te veel visuele prikkels, wat een verstikkend gevoel geeft. Een heldere en lichte ruimte daarentegen zorgt voor rust en focus. Thuiskomen bij jezelf.

Zenadvies
  • Richt je badkamer in met meubels waarin je alles makkelijk kan opbergen. 
  • Maak de ruimte open en creëer diepte, bijvoorbeeld door te kiezen voor een volledig transparant douchescherm.
  • Geef indien mogelijk de voorkeur aan daglicht en kies in ieder geval voor indirecte, zachte en warme verlichting.
Ultra Cadra

Helder en harmonieus

Wit, symbool van zuiverheid, verlicht de donkerste hoeken van de kamer - en van je geest, waardoor je gedachten duidelijker worden. Die levendige helderheid kan je wat temperen met zachte en natuurlijke kleuren zoals grijs, beige of bruin, in alle mogelijke tinten. Zo creëer je harmonie. 
 

Zenadvies
  • Breng het wit van de muren in evenwicht door hout te kiezen voor de fronten van de meubels; of tegels en steen voor de douche.
  • Doorbreek de eentonigheid door wat contrast in de kamer te brengen. Denk aan decoratie, accessoires en ook sanitair in zachte kleuren. 
  • Riet, bamboe, leer, rotan, wol… Natuurlijke materialen zijn een must in elke zenbadkamer.
Facq Bidet WC gris Facq Bois Facq composition Facq centre gris Facq Pierre Facq Robinet Blanc
Ultra Cadra
Facq console courbe Meuble Facq angle arrondi Facq Tiroir ouvert Facq Robinet rond inox Facq Robinet gris mat Accessoires ronds Facq Accessoires Facq

Flow en energie

Zen is ook beweging. In zenmeditatie gaat veel aandacht naar de ademhaling, de onophoudelijke in- en uitstroom van de lucht die ons lichaam binnenkomt en weer verlaat, zonder te proberen die te wijzigen en al zeker niet te blokkeren. Daarom geniet ook een inrichting met vloeiende, ronde, gebogen vormen de voorkeur. De energie die aanwezig is in een ruimte, kan dan vrij stromen. Zonder tegen obstakels aan te lopen.

Zenadvies
  • Weg met ruwe randen, scherpe hoeken, uitsteeksels en te rechte lijnen. Ga voor meubels waarvan het ontwerp is geïnspireerd op de natuur.
  • Kies kranen, spiegels, zeepdispensers en andere accessoires die ronde vormen hebben en zachtheid uitstralen.
Promotion Facq Octobre 2020
X
Partager par email
Email
Partager sur Facebook
Facebook
Partager sur Twitter
Twitter
Partager sur Linkedin
Linkedin
Bedankt voor het registreren ! Bedankt voor het contact met ons !