Slim gezien!

EEN KINDVRIENDELIJKE BADKAMER

Kids in huis? Hier vind je enkele tips om van je badkamer een fijne ruimte op kindermaat te maken, zodat ook de kleinsten in huis er vlotjes hun plan kunnen trekken. In alle veiligheid.

La Bonne Idée
Lavabo Villeroy & Boch Lavabo Villeroy & Boch

Villeroy & Boch

DE LAVABO

Om de ochtend- en avondspits in de badkamer vlot te laten verlopen, is een dubbele wastafel ideaal. Of je kan voor één extra grote gaan! Er bestaan er zelfs met een licht hellend vlak en met verschillende kranen, zodat je samen met je kinderen je tanden kan poetsen. 

Voorzie een bankje waar je mini-me op kan staan om zelf aan de kraan te kunnen - en zichzelf in de spiegel te bewonderen!  Zo'n opstapje is makkelijk te verplaatsen, en ook handig om in bad te klimmen of op toilet te gaan zitten.

HET BAD

Kies voor een bad met een verlaagde instap van slechts 40 cm. Handig voor die kleine beentjes! Eenmaal in bad vinden kinderen het heerlijk om te spetteren en spelen. Voorzie dus veel toffe speeltjes. Let erop dat ze snel kunnen drogen en dat er geen water in kan. Zo voorkom je schimmel. Berg de speeltjes, als ze droog zijn, op in een mooie mand - zo bewaar je de rust en de orde in je badkamer. 

Douche Villeroy & Boch

DE DOUCHE

Een inloopdouche heeft veel voordelen: er is geen opstapje en er is genoeg ruimte om je samen met je peuter te wassen. Is de wand transparant? Plak er dan wat leuke stickers op om te voorkomen dat je kindje ertegen loopt.

Als een inloopdouche geen optie is, geef dan de voorkeur aan een douchebak met een gestructureerde coating. Die geeft wat grip, zodat je het risico op uitglijden minimaliseert. Leg zeker ook een antislipmat voor de douche. Zo vermijd je dat je kindje uitglijdt wanneer het uit de douche komt… en het houdt de voetjes warm!. 

DE KRANEN

Als je nog niet zo sterk bent als mama of papa, is het soms een hele karwei om de kraan open te krijgen… Met een mooie, grote, ergonomische handgreep in een opvallende kleur gaat dat veel makkelijker!

Het blijft wel opletten geblazen voor brandwonden, want het water kan heel warm zijn. Gelukkig bestaan er verschillende oplossingen om het veilig te houden:

  • Het CoolStart-systeem: als je de hendel van de kraan optilt, komt er alleen koud water uit. Pas als je de hendel bewust naar links beweegt, komt er warm water uit de kraan. Nog een voordeel: dankzij CoolStart bespaar je op je energierekening.
  • Bij een douchemengkraan uitgerust met de Cool Touch-functie, warmt de mengkraan nooit op.
  • Thermostaatkranen met een maximum temperatuur voorkomen dat de watertemperatuur warmer wordt dan 38°C.
Robinet Villeroy & Boch

Villeroy & Boch

WC pour enfants

Villeroy & Boch

DE WC

Je herkent het vast wel: ergens water horen stromen, en plots dringend naar het toilet moeten. Met een toilet in de badkamer (of als dat niet lukt, ernaast) kan je je kroost in de gaten blijven houden.

Wil je liever geen potje in je strakke, elegante badkamer? Installeer dan een toiletverkleiner die rechtstreeks op de toiletbril klikt. Er bestaan zelfs wc-brillen waarin de kinderzitting ingebouwd is.

DE MEUBELS

We kunnen het niet genoeg herhalen: alleen in een opgeruimde badkamer kan je echt tot rust komen. Het is trouwens ook veiliger, want iedereen kan struikelen over dingen die rondslingeren op de vloer. Als het op veiligheid aankomt, is het echter vooral belangrijk om nieuwsgierige kinderhandjes weg te houden van zaken als schoonmaakproducten, parfums, shampoo, medicijnen, haardrogers en scheerapparaten. Berg dat allemaal op in kasten waar ze niet aan kunnen. En gebruik de lage kasten voor handdoeken en washandjes. 

Tips : 

Kies voor meubels met afgeronde hoeken of gebruik rubberen hoekbeschermers.

Om te voorkomen dat vingertjes geplet geraken, zijn soft-close deuren en lades ideaal. 

Hang enkele toffe, kleurrijke wandhaken of kapstokken op zodat je kids er zelf hun badjas en handdoek aan kunnen ophangen.


EN TOT SLOT NOG DIT

Praktisch !

Wasmachine en droogkast in de badkamer: de was sorteren, een machine vullen, was opplooien… doe het terwijl je kleintje in bad speelt.
Bad en douche naast elkaar: neem snel een douche terwijl je kind in bad zit… veilig, en weer wat tijd gewonnen!

Hygiëne !

Kies voor oppervlakten die tegen gespetter kunnen en die je makkelijk kan onderhouden.

Zelfs in de beste families komt er al eens tandpasta op de muur terecht…

Stijlvol en vrolijk !

Stevige inrichting: ga voor meubels en sanitair die tegen een stootje kunnen, maar ook mooi afgewerkt zijn en een knap design hebben.
Toffe details: handdoeken met gekke patronen of met de naam van je kind op, een bekertje met een grappig prentje, … het zijn die kleine details die het ochtend- en avondritueel voor je kind nog leuker maken. 
Promotion Facq Octobre 2020
X
Partager par email
Email
Partager sur Facebook
Facebook
Partager sur Twitter
Twitter
Partager sur Linkedin
Linkedin
Bedankt voor het registreren ! Bedankt voor het contact met ons !